NordicSports.nl

Snow Shoeing

Wat is Snowshoeing ?

Snowshoeing of nordic snowshoeing ("schneeshuhwandern") is het wandelen op speciale sneeuwschoen in diepe verse sneeuw. Of beter, óp diepe sneeuw met gebruik van bergwandelstokken, exerstrider poles of nordic waling poles (al naar gelang de gewenste techniek). Sneeuwschoenwandelen is overgewaaid uit Frankrijk en de USA en is daar immens populair. Het maakt het mogelijk om van de schoongeveegde paden af te wijken en winterwandelen weer tot een avontuur te maken. Bovendien worden snowshoes gebruikt door snowboarders die offpiste willen snowboarden en die bergop wandelen op de snowshoes.

Snowshoerunning is de sportvariant van snowshoeing. Met name bergaf rennen op sneeuwschoenen in de losse sneeuw met passen van 3 meter lang is een belevenis. In de USA en Frankrijk worden regelmatig wedstrijden georganiseerd waar topsporters aan meedoen.

Wie kan snowshoeing ?

In principe kan iedere redelijke wandelaar aan snowshoeing doen. Daarnaast is het ook handig voor snowboarders die offpiste willen boarden om de berg mee op te komen.

Waar kan ik snowshoeing ?

Overal waar een dikkere laag sneeuw ligt waarin je op gewone schoenen weg zakt. Het maakt het mogelijk om af te wijken van de wandelpaden en om de natuur in te trekken, zwevend op de sneeuw. Zorg wel voor een gids in onbekend terrein en hou je aan de regels van de natuur. Ga niet zomaar dwars door een bos, ook al zul je op de sneeuwschoenen weinig schade aanrichten (je zweeft als het ware over de sneeuw).

Wat heb ik nodig voor snowshoeing ?

Je hebt sneeuwschoenen nodig. Er zijn vele varianten. Een goed paar sneeuwschoenen (ze passen over elke normale wandelschoen) is er vanaf ruim 100 euro. Afhankelijk van het terrein en het gewicht van de wandelaar is het nodig om zwaardere en grotere sneeuwschoenen aan te schaffen. Daarnaast een paar poles (afhankelijk van de techniek) en goede winterkleding.

Voor meer informatie :

www.dassa.nl

Aankoop materiaal : Easton en Inook snowshoes. Easton en KV+ poles : www.batooh.com

Snowshoe reizen : www.vasasport.nl www.snow4rest.com

BIJ VOLDOENDE SNEEUW ZIJN SNOWSHOES TE HUUR BIJ HET NORDIC SPORTS INFORMATION CENTER, ASSELTSESTRAAT 36, 6071 BT SWALMEN. Email : info@nordicsports.nl