NordicSports.nl

LÖPPET

Geen Nordic Sports maar een andere naam voor een tocht. De Löppet is een begrip in de Nordic Sports. Bekende Löppets zijn natuurlijk de Vasalöppet of de Birkebeiner Löppet. Wat in Nederland de Elfstedentocht is dat is de Vasalöppet voor de Zweden. Alleen hebben zij hem ieder jaar !

Vasasport organiseert elk jaar een reis naar de Vasalöppet. Voor meer informatie zie www.vasasport.nl

De enige grensoverschrijdende permanente Löppet ligt in het nordic sports Park Beesel-Brüggen-Swalmen. De route is circa 35 kilometer lang en is verkrijgbaar bij het nordic sports information center (Asseltsestraat 36, Swalmen). De route is zeer autoluw, voert over prachtige wegen en is zeer geschikt voor het skiken. Op enkele ruwere stukjes na kan ook de rolski-er gebruik maken van deze mooie route door het Swalmdal en Maasdal.

Overigens zijn er in het nordic sports Park B-B-S nog elf nordic walking en exerstrider routes uitgezet (kaarten verkrijgbaar bij de VVV Reuver, Roermond, Swalmen, Brüggen (D) en de 5 startpunten). In totaal 110 kilometer wandelroutes. Ook zijn op deze kaart een tweetal korte skike routes ingetekend. (Info : www.beesel.nl ).