NordicSports.nl

Biatlon

Wat is Biathlon ?

Biatlon komt uit de tijden dat militairen op langlaufski's moesten schieten op doelen. Er wordt een ronde gelanglaufd (of geskiked) waarna 5 doelen moeten worden getroffen. Iedere misser levert een kleine strafronde op die eerst moet worden afgelegd waarna de grote ronde weer kan worden afgelegd. Vaak wordt er zowel staand als knielend als liggend geschoten op een doel dat op 50 of 100 meter staat. Het is een immens populaire olympische sport en ook in Nederland is er veel belangstelling voor. Als kijksport is het spannend.

Wie kan aan biathlon doen ?

Ervaren langlaufers of skikers met een goede conditie kunnen biatlonnen. Met name om van zware inspanning naar rust om te schieten te komen vergt een goede training.

Waar kan ik aan Biathlon doen ?

Biatlon kan in Nederland alleen op een uitgezet parcours. Het meenemen van een wapen valt onder de wapenwet dus ook dat alleen op afgesloten terrein en met toestemming van de autoriteiten.

Wat heb ik nodig voor

Naast een skike of langlauf uitrusting is een biatlongeweer (luchtdruk) of lasergeweer nodig. Een lasergeweer is licht en goedkoop in gebruik. De kick is enorm !

Voor meer informatie :

www.skike.nl (skike biatlon)

www.knsa.nl (biatlon / zomerbiatlon : hardlopen en schieten)

Bond en trainers : Koninklijke Nederlandse Schiet Associatie (www.knsa.nl)

Skiatlon (op skikes) Stichting Skike Nederland (www.skiken.nl

Aankoop materiaal :

Dealers : www.batooh.com (Batooh Nordic Sports BV levert ook de Anschütz Biathlon Laser Gun systemen !) Batooh is ook Sponsor van Nederlands Kampioen Jannick Molenaar !